Кліматична активістка Грета Тунберг знову викликала до себе неоднозначне ставлення в шведському суспільстві після того, як позувала разом з кримінальним сомалійським гангста-репером.

Фотографія вісімнадцятирічної Грети і репера «1.Cuz» була опублікована в рамках кампанії #KavlaUpp, метою якої є агітація вакцинації шведів від COVID-19.

На знімку зображений сомалійський гангста-репер в масці, який раніше був засуджений до двох років тюремного ув'язнення і сам заявляв, що час у в'язниці вплинув на його музику, яка висловлює думки і почуття, які він відчував, коли перебував у в'язниці. Кримінальний репер тримає Грету за руку. Вони обидва щільно притулилися одне до одного, при цьому сомалієць на дві голови вище Грети.

У соціальних мережах фото помітили, як шведські, так і іноземні користувачі Instagram. Деякі скаржаться, що фото наводить на них жах.

«Якщо комусь потрібно фото, яке описує нашу дійсність і зображення, яке доводить, наскільки сильно Швеція збожеволіла в 2021 році, то ця фотографія може бути чудово вписана в підручники історії», - каже користувач під ніком danielchsmith.

«Найболючіше, що я бачив ... це іронічно», - каже mr.lefort.

Два роки тому Грета піддалася критиці за те, що позувала в футболці AFA (вкрай лівий, антифашистський рух в Швеції). Потім вона вирішила видалити це зображення.