Швеція скасує деякі зі своїх існуючих правил Covid-19 з 15 липня, як і планувалося, при цьому влада каже, що розвиток пандемії йде в "правильному напрямку", але застерігають про необхідність дотримуватися як і раніше основних карантинних обмежень.

Це означає, зокрема, що міжміські автобуси і поїзди будуть працювати на повну потужність, а обмеження на кількість людей на квадратний метр в закритих і відкритих приміщеннях, таких як магазини і спортивні зали, будуть зняті. Муніципалітети також матимуть право видавати заборони на відвідування громадських місць; раніше місцевим радам дозволялося робити це в парках або місцях купання, коли існував ризик скупчення людей.

Національні рекомендації:  працювати з дому, якщо це можливо; триматися на відстані від інших на публіці. Залишатися вдома, якщо у вас є які-небудь симптоми Covid-19, та не наражати на небезпеку інших.

Також, немає ніяких змін в обмеженнях на аудиторію, дозволену на публічних заходах, або в правилах для ресторанів і барів, за планом вони повинні бути переглянуті у вересні.