Ввечері та вночі в неділю в Ескільстуні сталося близько 20 пожеж, і було скоєно напад на поліцейське управління. Поліція підозрює, що це скоординована акція.

Три молодих чоловіка були заарештовані. «Заарештовані вже відбували покарання за злочини, пов'язані з наркотиками, тому немає нічого дивного в тому, що влаштований ними хаос може бути пов'язаний зі злочинними угрупованнями», - каже Томас Агневік, прес-секретар місцевої поліції.

На Kärrhagsvägen було підпалено декілька автомобілів. Фото: Тобіас Стернхаг

Невелике місто Еськільстуна з 70 тисячним населенням знаходиться всього в 110 кілометрах від шведської столиці.

У неділю в 21.57 в поліцію надійшло тривожне повідомлення про збройний автоматом людину, яку так і не знайшли. Потім о 22 годині міські рятувальники отримали перше повідомлення про пожежу. Протягом години надійшло ще близько 10 викликів пожежних в різні частини міста, а незадовго до півночі почався новий потік викликів і навіть зафіксована спроба підпалу будівлі поліцейської дільниці. За оцінками поліції, всього сталося близько 20 пожеж, більшість з них - підпали автомобілів.

«Можна сказати, сьогодні ввечері нам довелося трохи побігати. Горіли автомобілі, будинки на колесах та автокаравани. Це звичайні автомобільні пожежі, але їх багато, і вони розкидані по всьому місту. Все схоже на скоординовану акцію », - сказав начальник місцевої служби порятунку Рогер Ерстедт.

Поліцейські задіяли безліч ресурсів, викликали національні підкріплення, а поліцейський вертоліт літав по всій Ескільстуні. Лише на п'яту годину ранку в місті нарешті вдалося навести відносний порядок і зупинити низку підпалів.

Рятувальна служба працювала в задній частині поліцейської дільниці. Фото: Тобіас Стернхаг

Рано вранці за підозрою в причетності до пожеж були затримані три молодих чоловіки. Після допиту вони були заарештовані за підозрою в спробі заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у зв'язку з одним з пожеж.

Наскільки відомо, ніхто з поліцейських, пожежних або мирних жителів не постраждав.

«Я сподіваюся, що поліцейські і пожежні впоралися з ситуацією. Але, звичайно ж, найбільше постраждали мирні жителі, тому що згоріли їх машини », - говорить офіцер поліції Лейла Ерікссон, яка резюмує, що все, що відбулося «глибоко трагічно».

Поліція сподівається почути всілякі свідчення і попросити очевидців дати наводки і підказки.

Джерело