Шість осіб було затримано після стрілянини в Хюлсті, на північний захід від Стокгольму. Поліція була викликана на місце події в 02.37 ранку в понеділок і виявила двох серйозно поранених чоловіків. Пізніше вони привели на допит шістьох людей після обшуку будинку в Хюлсті.

Кількість підроблених 500-крон в Швеції значно зросла за останні роки. На думку Риксбанку і поліції, пояснення цьому цілком зрозуміло: ми погано уявляємо собі, як мають виглядати гроші.

Затриманому за звинуваченням у вбивстві поліцейського 17-річному рецидивісту Сакара Ахмед загрожує максимум чотири роки спеціальної опіки над неповнолітніми.

Два вбивства за десять годин сталися на північному заході Стокгольма. Після першого вбивства в столичному районі Соллентуна жителі «на радощах» запустили салют.

Після смертельних розборок в Гетеборзькому гетто місцева поліція посилила свою присутність на місцях. Згідно з наявною інформацією, велика кількість людей, пов'язаних з убитим мафіозі, прямує до Швеції з Німеччини. На шляху в Гетеборг поліцією було затримано кілька гангстерів.

Уряд Швеції виступив з ініціативою наділити соціальні служби можливістю видавати заборону на проживання дітей, які готуються до участі в злочинній діяльності, в невідповідних місцях.

Швеція-єдина країна в Європі, де число смертельних перестрілок значно зросло з початку століття, йдеться в новій доповіді Національної ради країни щодо попередження злочинності (Brå).

Ввечері та вночі в неділю в Ескільстуні сталося близько 20 пожеж, і було скоєно напад на поліцейське управління. Поліція підозрює, що це скоординована акція.

Починаючи з вівторка по всій Швеції проходять антиізраїльські демонстрації. На найпрестижнішій вулиці шведської столиці Страндвеген спалахнули заворушення, коли протестуючі громадяни рушили до ізраїльського посольства, скандуючи «Аллаху акбар» і вимагаючи «розчавити сіонізм».

Називати араба арабом образливо і расистськи. Таке рішення виніс Окружний суд Стокгольма і засудив 80-річного пенсіонера до виплати майже 30 000 шведських крон в якості штрафу і компенсації збитку за образи з використанням цього слова.