Два вбивства за десять годин сталися на північному заході Стокгольма. Після першого вбивства в столичному районі Соллентуна жителі «на радощах» запустили салют.

У Стокгольмі близько п'ятдесяти злочинних угруповань, і деякі з них знаходяться в смертельній конфронтації один з одним. Про це свідчить потраплене в руки поліції листування гангстерів в месенджері Encrochat, де керівники банд відкрито обговорювали замовні вбивства своїх суперників.

Людина, ім'я якого фігурує в якості цілі в одному з таких повідомлень в Encrochat, був убитий біля станції метро Хюсбі на північному заході Стокгольма о 15:30 в понеділок удень. Жертві більше 30 років, і, за даними поліції, він був пов'язаний зі злочинною мережею району Хюсбі і вже відбув багаторічне тюремне ув'язнення за тяжкий злочин.

Андерс Дьюрестад, заступник начальника місцевого відділення поліції, підтвердив, що по вбивству в Хюсбі вже було проведено затримання. Заарештований - це людина, пов'язана з місцевим більш молодим угрупованням під назвою Гієни Хюсбі. Група підозрюється в причетності до кількох убивств, скоєних в цьому районі в минулому році.

Є кілька гіпотез про мотив вбивства. У жертви було кілька більш молодих суперників в Хюсбі і північніше, в Соллентуні.

Повідомляється, що після вбивства жителі Соллентуни відсвяткували його феєрверками і боєм барабанів.

Залишки салюту були знайдені в Солентуні. Фото: www.svt.se

Друга стрілянина сталася незадовго до опівночі понеділка в Хьюльсте, в сусідньому з Хюсбі районі. Жертвою також є чоловік у віці 30 років, і поліція проводить розслідування на предмет наявності зв'язку між цими двома вбивствами.

Джерело