Деякі шведські регіони, такі як Сконе і Стокгольм, почали вакцинацію 16-17-річних дітей проти Covid-19, а кілька інших регіонів планують відкрити замовлення на цьому тижні.

Коли земля пройде по сліду із залишків комети, спалювання метеоритів в атмосфері приведе до блискучого прояву в нічному небі над Швецією. Найдрібніші частинки, розміром з піщинку, згорають в земній атмосфері, утворюючи «зоряний дощ». 

Шведське метеорологічне агентство попередило про прогноз жарких температур в найближчі дні, та застерігає людей,  які вразливі до високих погодніх температур вжити заходів обережності, щоб не захворіти.

Швеція скасує деякі зі своїх існуючих правил Covid-19 з 15 липня, як і планувалося, при цьому влада каже, що розвиток пандемії йде в "правильному напрямку", але застерігають про необхідність дотримуватися як і раніше основних карантинних обмежень.

Шведський клуб собаківництва SKK попередив людей не залишати своїх собак в машині, коли на вулиці тепло, після того як в останні тижні по всій Швеції було зареєстровано кілька інцидентів.

З завтрашнього дня всі особи старше 18 років зможуть забронювати вакцинацію Covid-19 в кожному шведському регіоні.

За перші шість місяців цього року шведська влада анулювала водійських прав у більш ніж 22 000 чоловік, що на 10,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Кліматична активістка Грета Тунберг знову викликала до себе неоднозначне ставлення в шведському суспільстві після того, як позувала разом з кримінальним сомалійським гангста-репером.

Закон про пенсійний вік Швеції змінюється з 1 липня цього року, але на практиці нічого не зміниться до 2027 року.

1 липня набули чинності кілька нових законів, покликаних зміцнити права дітей. Таким чином, залучення дитини до участі в насильницьких або сексуальних злочинах є кримінальним злочином і карається позбавленням волі на строк до двох років.