З завтрашнього дня всі особи старше 18 років зможуть забронювати вакцинацію Covid-19 в кожному шведському регіоні.

У вівторок Упсала оголосила, що її система бронювання вакцин буде відкрита для людей старше 18 років в середу, після того як вона буде відкрита для людей старше 21 років у вівторок. Це означає, що всі 21 регіон Швеції тепер пропонують вакцину всім дорослим. Вам мало виповнитися 18 років, щоб ви могли забронювати номер.

В Упсалі бронювання можливо через 1177.se , якщо ви не можете увійти в систему за допомогою програми BankID чи аналогічного застосування, скористайтеся номером та зателефонуйте 018-617 35 00. Також за цим номером ви можете звернутись, якщо у вас немає шведського ідентифікаційного номера (personnummer).

Вакцина безкоштовна і доступна всім, хто живе в Швеції.  У статті The Local пояснюється, як замовити вакцину там, де ви живете в Швеції.

По всій країні 5 523 876 осіб отримали першу дозу вакцини Covid-19, згідно з останнім оновленням Агентства громадської охорони здоров'я. Це еквівалентно трохи більше ніж двом третинам (67,4 відсотка) дорослого населення. Паралельно  3 562 731 осіб отримали дві дози.

В даний час вакцини, які використовуються в Швеції, вимагають двох доз і надаються тільки особам старше 18 років, але країна планує поширити вакцину на осіб старше 16 років, а також на осіб старше 12 років, які відносяться до групи ризику Covid-19, як тільки всім дорослим буде запропонована ОАК.

Тим часом, дорослим в групі ризику Covid-19 можуть запропонувати третю дозу вже восени, відповідно до коментарів державного епідеміолога Андерса Тегнелла.