Можливість оскарження повільних термінів розгляду справи органом влади мала протилежний ефект, коли мова йшла про подачу заяви на громадянство в Шведське міграційне агентство, повідомляє Шведське радіо News.

В цьому місяці шведський парламент прийняв новий міграційний закон, який вступить в силу з 20 липня.

У перші шість місяців цього року 37 934 особи отримали шведське громадянство. За цей же час, згідно зі статистикою Шведського міграційної ради, 45 340 осіб зробили перший крок на шляху до набуття шведського паспорта - отримали дозвіл на проживання.

Пандемія і мінливі обмеження означають, що варто гарненько подумати, перш ніж замовляти будь-яку непотрібну поїздку, але багатьом людям дійсно потрібно перетинати кордони.

Число робочих іноземного походження в Швеції зросло з 16 до майже 30 відсотків шведської робочої сили в період з 2006 по 2020 рік, але такого ж зростання не було помічено в членстві в профспілках, згідно журналу work environment magazine Du & Jobbet.

В даний час шведський уряд подав до парламенту свої плани щодо перегляду міграційного законодавства Швеції.

Підроблені дипломи юристів, медсестер, фармацевтів і вчителів - ось деякі приклади, коли винних притягали до відповідальності в іммігрантському районі Седертелє.

Шведське національне контрольне управління розкритикувало роботу міграційного агентства з видачі сімейних дозволів, заявивши, що дефектна система може привести до неправильної видачі або відмови у видачі дозволів.