Шведське національне контрольне управління розкритикувало роботу міграційного агентства з видачі сімейних дозволів, заявивши, що дефектна система може привести до неправильної видачі або відмови у видачі дозволів.

У доповіді говориться, що підроблені документи поширені в декількох країнах і що Міграційне агентство не забезпечило шведські посольства і консульства достатнім технічним обладнанням і інструкціями, щоб мати можливість підтвердити справжність посвідчень особи.

"Якщо обробка сімейних дозволів не здійснюється юридично обгрунтованим і однаковим чином, існує ризик того, що заявники, які мають право на отримання виду на проживання, будуть відхилені, і, навпаки, заявники, які не відповідають цим умовам, все одно отримають посвідку на проживання", - додає він.

Він також зазначає, що Міграційне агентство вже багато років не досягає своїх цільових показників за термінами обробки документів. Він додає, що дозволу на міграцію партнерів досі отримували низький пріоритет у порівнянні з іншими дозволами, і каже, що існує ризик того, що його бюджет буде недостатнім.