Після смертельних розборок в Гетеборзькому гетто місцева поліція посилила свою присутність на місцях. Згідно з наявною інформацією, велика кількість людей, пов'язаних з убитим мафіозі, прямує до Швеції з Німеччини. На шляху в Гетеборг поліцією було затримано кілька гангстерів.

 У минулі вихідні жителі Гетеборга насолоджувалися першими по-справжньому літніми днями. Вуличні кафе в центрі міста були переповнені і люди передчували скасування коронавірусних обмежень.

У той-же час в іммігрантський район Гетеборга Хьелльбу знаходився в епіцентрі жорстокої сутички через тривалий кривавий конфлікт. 

Після смертельної стрілянини в Хьельбо в неділю поліція посилила свою присутність на місці. Все почалося ще в п'ятницю ввечері з заворушень, які тривали всю ніч, в яких, як повідомляється, брало участь понад 100 осіб. За даними поліції, мотивом подій є суперництво, яке вже деякий час панує між двома злочинними бандами іммігрантів на північному сході Гетеборга.

Але у вихідні дні конфлікт загострився, і в неділю на вулиці був застрелений чоловік. Поліції потрібно багато часу, щоб розібратися в деталях, але ясно одне, який конфлікт потряс Хьелльбу в останні дні: криваві розбірки між мафіозними кланами. Стверджується, що сварка в п'ятницю днем ​​почалася з побиття члена банди Алі Хана. Але ходять чутки, що в цьому виявилася замішана ще одна впливова сімейне злочинне угруповання.

І на цьому все ще схоже не закінчилося. Поліцейські вже зафіксували, що в Гетеборг почали з'їжджатися гангстери з усією Швеції і навіть з Німеччини.

«У таких розборках завжди є ризик відплати, і ми вже плануємо наші дії, на той момент, коли все це почнеться. У нас вже давно не відбувалося в такому масштабі і кривавих конфліктів», - сказав Ульф Мерландер, начальник поліції північного сходу Великого Гетеборга.

Дивіться нижче відеосвідоцтва злочинних розборок у шведській зоні відчуження:

Джерело