Затриманому за звинуваченням у вбивстві поліцейського 17-річному рецидивісту Сакара Ахмед загрожує максимум чотири роки спеціальної опіки над неповнолітніми.

Сакара Ахмед був заарештований сьогодні шведським судом, як ймовірний винуватець скоєного 30 червня в Гетеборзі вбивства 33-річного поліцейського Андреаса Данмана. Вбивство поліцейського відбулося в Швеції вперше за останні 14 років.

17-річний підозрюваний рік тому вже був засуджений за спробу вбити людину в трамваї в Гетеборзі. (На фото: справа - злочин річної давності, зліва - поліцейські в минулу середу намагаються врятувати колегу). Після відбуття річного спеціального молодіжного покарання він знову став вільною людиною в минулу середу і в той же день вчинив новий злочин - застрелив поліцейського.

Тепер колишній поліцейський, кримінолог і письменник Лейф Г.В. Перссон б'є тривогу з приводу того, що Сакарійе Ахмед може знову отримати обурливо легкий вирок.

«Якщо його визнають винним, то в нашому королівстві вибухне грандіозний скандал. Відповідно до шведських законів неможливо посадити сімнадцятирічного підлітка на довгий термін. Він отримає максимум чотири роки спеціальної опіки над неповнолітніми», - заявив Лейф Г.В. Перссон.

Спеціальна опіка над неповнолітніми - це покарання за злочин для молодих правопорушників, як альтернатива тюремного ув'язнення. Підліток відбуває покарання в спеціальному будинку молоді Шведського національної ради за освітою. Вирок обмежений за часом і може складати від 14 днів до 4 років. (Джерело - Wikipedia)