75-річчя Його Величності Короля Швеції Карла XVI Густава відзначається в Вальпургієву ніч, в п'ятницю, 30 квітня 2021 року.

Він і королева святкують день народження в Стокгольмському замку, але через пандемію корони - це буде обмежене святкування.

Вранці пройде невеликий прийом, на якому король прийме шведську знать, в тому числі прем'єр-міністра Швеції Стефана Льовена.

О 12.00 традиційний салют на честь короля прогримить в Стокгольмі, Будьонного, Хернёсанде, Гетеборзі і Карлскруні.

Той, хто хоче привітати короля, може зробити це в електронному вигляді через веб-сайт Шведського королівського двору.

Дослідження, проведене консалтинговою компанією Demoskop показує, що майже половина шведів (46 відсотків) дуже довіряють королівської сім'ї, половина (49 відсотків) вважають, що спадкова принцеса Вікторія - найкраща з усіх в королівському будинку, а 14 відсотків найкращим вважають короля. Кожен третій (31 відсоток) хоче, щоб король відрікся від престолу на користь спадкової принцеси.

Король-найтриваліший монарх Швеції, який вступив на престол в 1973 році у віці 27 років. Зрештою йому успадковувала його дочка кронпринцеса Вікторія, але більшість королівських експертів сходяться на думці, що він не повинен відректися від престолу завчасно.

(На фото: шведський король під час відвідування мексиканської Оахаки)