Еріксон-Глоб, одна з найвідоміших визначних пам'яток Стокгольма, змінить свою назву. З сьогоднішнього дня, 19 травня, будівля офіційно буде називатися Авічі арена в честь Тіма Берглінга, шведського діджея і музичного продюсера, який помер три роки тому.

«Еріксон-Глоб» (а в народі просто Глобен - Globen, «глобус») - 85-метровий концертно-спортивний комплекс, що знаходиться у однойменній станції стокгольмського метрополітену. Найбільша сферичне споруда в світі.

Тім «Avicii» Берглінг помер у віці 28 років. За даними журналу Forbes, в 2013 році він входив в десятку найбільш високооплачуваних діджеїв світу з річним доходом в 20 мільйонів доларів. У 2018 році зайняв 15 місце в списку кращих діджеїв світу за версією DJ Magazine (посмертно). Артист і ді-джей довгий час боровся зі своїми психічними недугами і покінчив з собою 20 квітня 2018 року. Незабаром після цього його батьки заснували фонд Тіма Берглінга з особливою увагою на профілактику психічних захворювань у молоді.

«У нас в тиждень три молодих людини позбавляють себе життя. Це жахливо. Шведські молоді люди дуже низько оцінюють свою віру в майбутнє і це один з найнижчих показників в ЄС. Це серйозний сигнал. Я думаю, що те, що ми робимо зараз дуже важливо саме в наш час», - сказав Клас Берглінг, батько Тіма« Avicii »Берглінга.

Крім концертів і спортивних заходів, Авічі арена стане форумом психічного здоров'я молоді. Щорічний музичний гала-концерт відбудеться 5 грудня в честь річниці Фонду Тіма Берглінга.

У зв'язку зі зміною назви Глоби 19 травня випущений спеціальний музичний кліп. 14-річна Елла Тірітіелло виконала нову версію пісні Avicii «For a better day» разом з Королівським філармонічним оркестром. Тут ви можете подивитися музичний кліп, знятий на Авічі арена:

Коментарі  

Мая
0 Мая 19.05.2021, 13:15
Помітила, що більщість сучасних виконавців 80-х років народження які набули великої популярності покінчують з життям за власної волі і у віці приблизно 27 років. Наприклад: Куртка Бейн

Схожі cтатті