Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде привернула увагу шведської громадськості своїм повідомленням в Твіттері про святкування мусульманського свята Ураза-байрам.

При цьому вона зовсім забула про відзначення в той же день «Дня Вознесіння».

Вранці в четвер міністр закордонних справ Швеції розмістила в Твіттері мусульманське привітання «Курбан-байрам» і запропонувала своїм підписникам покуштувати пахлави. «Курбан-байрам для всіх, хто святкує. Сподіваюся, у вас буде хороший день з вашими коханими і близькими, і що пахлави вистачить на всіх », - привітала голова шведського МЗС.

Її повідомлення може і не привернуло стільки уваги якби не те, що в цей-же день відзначається в Шведської церкви свято «Вознесіння Господнього».

«І не соромно? Ви вже забули про прекрасний християнський «День Вознесіння» !! Ви все глибше і глибше занурюється в свою хрістофобію !!!» - пише один з коментаторів.

«Коли шведський народ відзначає «День Вознесіння», міністр закордонних справ зазначає мусульманське свято. Це досить багато говорить про те, який у нас уряд! Ганьба тобі, Анн Лінде!» - пише інший.

У Швеції на протязі останніх десятиліть був дуже високий рівень імміграції з мусульманських країн. А на останніх виборах соціал-демократи, куди входить і Анн Лінде, змогли залучити близько 50 відсотків голосів іммігрантів.