В даний час Швеція лідирує по поширенню коронавірусу в Європі. Згідно з новим звітом журналу The Economist, 13 з 15 найбільш постраждалих європейських регіонів знаходяться в Швеції.

Найбільше постраждав Вестерноррланд - 654 нових випадки коронавірусу за останній тиждень на 100 000 жителів.

The Economist зібрав дані Євростату та Університету Джона Хопкінса, які показують, що в Швеції в даний час спостерігається найвищий рівень поширення інфекції в Європі з точки зору числа смертей на 100 000 жителів.

З 15 регіонів Європи з найбільшим поширенням інфекції 13 знаходяться в Швеції.

Зараз найбільш постраждалим від коронавірусу регіоном Європи є шведський Вестерноррланд (на фото), де минулого тижня було зареєстровано 654 випадки захворювання і три смерті на 100 000 жителів. На другому місці знаходиться Естергетланд з 526 випадками захворювання і 1 смертю, за ним слід Кальмар з 510 випадків на 100 000 жителів.

Крім шведських регіонів в рейтингу перших п'ятнадцяти також знаходиться французький регіон Іль-де-Франс - на шостому місці і польський Водзіслав-Шльонський - на 15-му місці.

В кінці минулого тижня Карін Тегмарк Віселл з Агентства громадської охорони здоров'я вказала Вестерноррланд, як найбільш постраждалий регіон Швеції.

Найвищий рівень поширення інфекції в Швеції знаходиться в муніципалітеті YOрншёльдсвік, де довелося закрити всі школи і гімназії в якості надзвичайного заходу.

У Кальмарі, який знаходиться на третьому місці в списку, в понеділок було ухвалено рішення про введення більш строгих обмежень. Там жителів закликають не зустрічатися ні з ким, крім тих, з ким вони живуть або працюють.

Коментарі  

Nina Jern
0 Nina Jern 30.04.2021, 07:25
Шведські регіони тестують більш, ніж хто іншій. Вже мільйон разів казали, що цифри нових випадків нічого не свідчать, тому що рівень тестування та достовірності тестів дуже відрізняється від країни до країни. Біль менш достовірні показники - це кількість тяжких хворих. На всю Швецію таких зараз 324 особи. На десять з половиною мільйонів населення трошкі більш ніж три сотні.