На фото: приблизно так виглядає звичайне шведське бомбосховище, розташоване в підвалі багатоквартирного будинку

Уряд Швеції вирішив переглянути можливості захисту цивільного населення в разі збройного нападу. Для цього буде проведена ревізія стану всіх притулків країни.

Громадянська оборона Швеції була в значній мірі демонтована після закінчення холодної війни. Але тепер вона поступово відновлюється.

В даний час уряд Швеції призначає комісію для перевірки наявності та місткості сховищ і того, як і ким будуть вирішуватися питання евакуації і розміщення населення королівства в разі збройного нападу.

«Це частина посилення всієї нашої цивільної оборони. Ми вигострюємо готовність суспільства до серйозних подій, а в гіршому випадку, до війни. В останні десятиліття ми не будували нових притулків і не перевіряли існуючі відповідно до необхідних стандартів », - заявив міністр внутрішніх справ Швеції Мікаель Дамберг.

На сьогодні в Швеції існує близько 65 000 притулків, в яких можуть розміститися близько семи мільйонів з приблизно десяти мільйонного населення країни. Притулку розташовані в будівлях різного типу і мають різні стандарти, але всі вони повинні бути готові до прийому громадян протягом 48 годин.

Ревізія бомбосховищ повинна бути закінчена не пізніше 7 листопада 2022 року.