У той час як рівень зараження Covid-19 в Швеції знижується, ця країна як і раніше має більш високий рівень зараження, ніж будь-яка з її сусідів по ЄС, згідно з останніми даними Європейського центру по контролю захворювань, в якому Швеція повідомляє про 14-денний рівень зараження 577 випадків на 100 000 жителів.

У той час як рівень зараження в Швеції був одним з найвищих в ЄС протягом усього року, вперше в 2021 році він став найвищим серед всіх країн ЄС. В даний час він є одним з трьох, поряд з Кіпром і Литвою, в так званій «темно-червоній зоні» ЄС з рівнем зараження вище 500, і був одним з чотирьох (поряд з Данією, Грецією і Словаччиною), які повідомили про зростання захворюваності за останній тиждень.

Проте рівень зараження в Швеції значно нижче, ніж на найвищому рівні (796 випадків на 100 000 жителів за даними ECDC). Наведена нижче діаграма з нашого світу в даних порівнює рівень зараження Швеції із середнім по ЄС і вісьмома іншими країнами, що охоплюються Місцевими, і ви можете додати додаткові країни в діаграму для порівняння.